Британската полиция заяви, че няма да предприеме никакви допълнителни действия

...
 
Британската полиция заяви, че няма да предприеме никакви допълнителни действия
Коментари Харесай

Прекратиха разследване срещу благотворителна организация на крал Чарлз III

 

Британската полиция съобщи, че няма да предприеме никакви спомагателни дейности след следствието на медийни известия, че почести са били предлагани в подмяна на дарения за една от благотворителните организации на крал Чарлз III, заяви Българска телеграфна агенция.

Специалният екип за следствия на лондонската столична полицейска работа стартира следствие през февруари 2022 година, откакто в. „ Сънди таймс “ заяви, че саудитски предприемач е получил премия, откакто е платил хиляди лири за планове, подкрепяни от Чарлз.

Детективите споделиха, че следствието е почнало след определяне на връзка с „ Фондацията на принца “, една от благотворителните организации на принц Чарлз, преди той да стане крал, по отношение на самостоятелен отчет за нейните практики за набиране на средства и оценка на документите, които е предоставила.

По-късно двама неназовани мъже бяха разпитани и от полицията споделиха, че също са поискали документи от вестника.

След като прокурорите прегледаха доказателствата, детективите обявиха, че няма да бъдат подхванати спомагателни дейности по закона за битка с корупцията.

„ Ако излезе нова информация или доказателство, което изисква спомагателна оценка, това ще бъде осъществено от Специалния екип за следствия на лондонската столична полицейска работа “, споделиха от полицията. „ Никой не е задържан или упрекнат по време на това следствие. “

След обявата в „ Сънди таймс “, Майкъл Фосет, считан за дясна ръка на принц Чарлз, се отдръпна от поста си на основен изпълнителен шеф на благотворителната организация.

Представител на Чарлз заяви по-рано, че кралят не е знаел за хипотетичното предложение на почести в подмяна на дарения.

Обвиненията бяха направени преди принц Чарлз да стане крал след гибелта на майка си кралица Елизабет Втора предишния септември.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР